- Autor: Karolína Fourová
- Doba přípravy (min.): 10
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Citronová šťáva | 20 |
Okurky sterilované průměr | 180 |
Cibule šalotka | 30 |
Řecký jogurt bílý 0% (Milko) | 300 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, 1-2 lžíce okurkového nálevu, kopr, event. medvědí česnek.
Energetická hodnota celkem: 998 kJ
Bílkoviny (g): 31,
Tuky (g): 1,
Sacharidy (g): 25,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 250 kJ
Bílkoviny (g): 7.8, Tuky (g): 0.3, Sacharidy (g): 6.3, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 4.3, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Okurky nastrouháme na jemném struhadle, cibuli nastrouháme nebo nakrájíme úplně na drobno, já to dělám tak cca půl na půl a dochutíme ostatními ingrediencemi. Záleží na kyselosti okurkového nálevu, takže je lepší vždy ochutnávat. Podle chuti můžete přidat kopr nebo třeba medvědí česnek.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.